Αναζητήστε γρήγορα εδώ!

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Forrest Gump Vs 007 σημειώσατε 1!


O καλύτερος κινηματογραφικός χαρακτήρας όλων των εποχών είναι ο Φόρεστ Γκαμπ αφήνοντας μίλια πίσω του τον Τζέιμς Μποντ και τη Σκάρλετ Ο' Χάρα.
Στη μεγαλύτερη ψηφοφορία που έγινε ποτέ ανά τους κινηματογραφόφιλους από το τηλεοπτικό κανάλι  ABC και το περιοδικό People πάνω από 500.000 άτομα έσπευσαν να ψηφίσουν τον δικό τους αγαπημένο φανταστικό ήρωα της μεγάλης οθόνης.


Ο Φόρεστ Γκαμπ που υποδύθηκε ο Τομ Χάνκς στην ομώνυμη ταινία κέρδισε τις καρδιές της πλειοψηφίας και ξεχώρισε μέσα από περισσότερες από μισό εκατομμύριο ταινίες.
Μάλιστα η ταινία είναι γνωστή για τις πολλές φράσεις-αποθέγματα του Γκαμπ όπως: "Η μαμά μου πάντα μου έλεγε πως η ζωή είναι σαν ένα κουτί με σοκολάτες, ποτέ δε ξέρεις τι θα πάρεις".
Στη δεύτερη θέση και καταϊδρωμένος ήρθε ο Βρετανός πράκτωρ παντός καιρού Τζέιμς Μποντ ο οποίος εξακολουθεί να είναι δημοφιλής 50 χρόνια μετά τη δημιουργία του από τον Ίαν Φλέμινγκ. Στη τρίτη θέση ακολούθησε η Σκάρλετ Ο' Χάρα του Όσα παίρνει ο άνεμος, η μια και μοναδική θηλυκή παρουσία στην πρώτη πεντάδα.
Πίσω της ακολούθησε ο Χάνιμπαλ Λέκτερ ενώ τη πεντάδα έκλεισε ο θρυλικός Ιντιάνα Τζόουνς.
Η εν λόγω ταινία του 1994 έσπασε τότε τα ταμεία και χάρισε στον Χανκς το Όσκαρ του Α' ανδρικού ρόλου.
Το κοινό φαίνεται πως λάτρεψε τον Φόρεστ Γκαμπ τη ζωή του οποίου παρακολούθησε σε όλες του τις φάσεις από την παιδική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση.
Μεταξύ άλλων, η ταινία "Όσα παίρνει ο άνεμος" ήταν η ταινία όλων των εποχών με τον "Μάγο του Όζ" να ακολουθεί.
Τέλος σημειώνεται ότι η πιο δημοφιλής ατάκα ήταν και πάλι από την ταινία Όσα παίρνει ο άνεμος όταν ο Κλάρκ Γκέιμπλ είπε "Ειλικρινά αγαπητή μου δε δίνω ούτε δεκάρα".


                                                                                                                                            news24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου