Αναζητήστε γρήγορα εδώ!

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Νέες εκρήξεις στην Τρίπολη - Καντάφι: «Στο τέλος θα είμαστε νικητές»


Τουλάχιστον δύο ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν λίγο πριν τα ξημερώματα στο κέντρο της Λιβυκής πρωτεύουσας, Τρίπολη σήμερα. Δεν καταγράφηκαν αντιαεροπορικά πυρά πάνω από την πόλη.

Χθες, οι δυτικές δυνάμεις που προσπαθούν να επιβάλουν τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη πραγματοποίησαν νέο γύρο επίθεσης με 20 πυραύλους Τόμαχοκ εναντίον αντιαεροπορικών συστοιχιών και άλλων στόχων, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Διοίκησης Αφρικής του αμερικανικού στρατού, τονίζοντας πως ότι οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από αμερικανικά και βρετανικά πλοία και υποβρύχια.

Στην εκτίμηση ότι, ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι, είναι πιθανό να επιλέξει να «οχυρωθεί στις θέσεις του» και να περιμένει τόσο την εφαρμογή της ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από τη Λιβύη, όσο και μια στρατιωτική προσβολή, η οποία θα επιφέρει βαρύτατα πλήγματα στις δυνάμεις του, προέβη ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο του CNN την Τρίτη.

«Ο Καντάφι μπορεί να προσπαθήσει να οχυρωθεί στην τωρινή κατάσταση και να περιμένει, ακόμα και μπροστά στο ενδεχόμενο της επιβολής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, ακόμα και αν το αξιόμαχο των δυνάμεών του υποβαθμιστεί σημαντικά», είπε ο πρόεδρος Ομπάμα.

Από την άλλη ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να μάχεται τονίζοντας ότι θα βγει νικητής από τον πόλεμο κατά των ανταρτών και των διεθνών δυνάμεων.

«Στο τέλος θα είμαστε νικητές», είπε χαρακτηριστικά ο συνταγματάρχης Καντάφι, σε σύντομες δηλώσεις του που μεταδόθηκαν ζωντανά από τη λιβυκή τηλεόραση.

LAYOUT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου