Αναζητήστε γρήγορα εδώ!

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Σάντος, ο κορυφαίος όλων των εποχών! (Εθνική Ελλάδος)


Το πιο επιτυχημένο ξεκίνημα στην ιστορία της Εθνικής ομάδας μεταξύ 33 προπονητών θα κάνει ο Φερνάντο Σάντος αν κρατήσει για 8ο σερί αγώνα το αήττητο της Ελλάδας στη Μάλτα, ξεπερνώντας τον Κώστα Πολυχρονίου!


Επτά αγώνες στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής μας ομάδας έχει συμπληρώσει ο Πορτογάλος τεχνικός, εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν επίσημα ματς για τα προκριματικά του Euro 2012. Βέβαια, αν και οι επτά ομάδες που βρήκε στο δρόμο της η Εθνική μας ομάδα έως τώρα δεν ήταν μεγάλα ονόματα, παρόλα αυτά το αήττητο σερί πέντε νικών και δύο ισοπαλιών με σύνολο τερμάτων 8-3 υπέρ της Εθνικής μας είναι ξεχωριστό στην «γαλανόλευκη» ιστορία.
Πάει για αήττητο 10 αγώνων και συνεχίζει!
Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε πως ο προκάτοχός του, Ότο Ρεχάγκελ, ξεκίνησε στον πάγκο της Εθνικής με ήττα-συντριβή από την Φινλανδία με 5-1 (βέβαια η ιστορία τον δικαίωσε…). Εξάλλου, η νέα Εθνική του Σάντος έχει μπροστά της την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Μάλτα και στη συνέχεια εντός έδρας φιλικό με την Πολωνία και τον Ιούνιο υποδέχεται τη Μάλτα, όπου ο Σάντος «κλείνει» 10άδα αγώνων, στους οποίους εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι αήττητος!
Ξεπέρασε Ιορντανέσκου, προσπερνά Πολυχρονίου
Μάλιστα, για τον Σάντος το αήττητο σερί έχει και ξεχωριστή σημασία, καθώς έχει ήδη ξεπεράσει τον Άνχελ Ιορντανέσκου, που διετέλεσε προπονητής της Εθνικής τη σεζόν 1998-99 σε 6 συνεχόμενα παιχνίδια αήττητος από την έναρξη της θητείας του. Στην πρώτη θέση της λίστας με αήττητο ξεκίνημα στον πάγκο της Ελλάδας βρίσκεται ο Κώστας Πολυχρονίου με επτά αγώνες, το οποίο έγινε μετά το Μουντιάλ του ’94 και πλέον ο Σάντος θα γίνει ο Νο1 στην ιστορία όλων των 33 προπονητών που έχουν αναλάβει τις τύχες της Εθνικής ομάδας!
Αντίκτυπο στο FIFA Ranking και στο… Μουντιάλ!
Φυσικά, το ξεκίνημα που έχει κάνει με την «γαλανόλευκη» ο Σάντος δεν έχει μόνο στατιστική σημασία καθώς το εξαιρετικό ξεκίνημα έχουν φέρει την Εθνική μας σε θέση ισχύος στα προκριματικά του Euro 2012 (άλλωστε θα υποδεχτούμε την Κροατία στο Καραϊσκάκη τον Σεπτέμβριο) ενώ τα συνεχή θετικά αποτελέσματα έχουν φέρει την ομάδα στην 10η θέση της Παγκόσμιας Κατάταξης, κάτι που θα αποδειχτεί καθοριστικό σε λιγότερο από ένα χρόνο στην κλήρωση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014.
Ακολουθεί το σερί του Σάντος από τότε που ανέλαβε:
Διοργάνωση
Γηπεδούχος
Φιλοξενούμενη
Σκορ
Σκόρερ
Φιλικό
Σερβία
Ελλάδα
0-1
Σαλπιγγίδης
ΠΕΠ
Ελλάδα
Γεωργία
1-1
Σπυρόπουλος
ΠΕΠ
Κροατία
Ελλάδα
0-0
-
ΠΕΠ
Ελλάδα
Λετονία
1-0
Τοροσίδης
ΠΕΠ
Ελλάδα
Ισραήλ
2-1
Σαλπιγγίδης, Καραγκούνης
Φιλικό
Αυστρία
Ελλάδα
1-2
Φωτάκης, Σαμαράς
Φιλικό
Ελλάδα
Καναδάς
1-0
Φετφταζίδης


gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου